Fotografi – mentorji

Jaka Ivančič pokrajinski fotograf

Pisana jesenska pokrajina

  • Na delavnici bodo z Jako udeleženci spoznavali razsežnosti pokrajinske fotografije in trike, s katerimi bodo dopolnili svoje fotografske sposobnosti. Udeležencem bo pokazal skrite kotičke slovenske Istre, od koder bodo lahko ujeli najlepše motive in vso čarobnost pokrajine, razkril pa bo tudi osnovne zakonitosti obdelave pokrajinske fotografije.
Jaka Ivančič pokrajinska fotografija logo
  • Jaka Ivančič, 38, je priznan pokraijinski fotograf iz Kopra. Njegove fotografije krasijo mnoge kataloge, plakate in ostale promocijske publikacije Slovenske turistične organizacije ter posameznih občin. S samostojno razstavo “Salted With Love”, na temo kulinarike Istre in Krasa, se je na svetovni razstavi Expo v Milanu javnosti predstavil v slovenskem paviljonu. Njegova zadnja razstava "Doživeta Istra", ki je bila maja premierno predstavljena v Pokrajinskem muzeju Koper, je v juliju in avgustu gostovala tudi v središču ruske prestolnice v Muzeju Moskve (The Museum of Moscow). Poslovno sodeluje z mnogimi hoteli in ostalimi ponudniki turističnih storitev v slovenski istri. Zadnjih 8 let deluje kot uradni fotograf Radia Capris, najbolj poslušane radijske postaje na Obali. V objektiv lovi predvsem skrite poglede in utrinke iz rodne Istre ter neprestano išče tiste najbolj dragocene trenutke dneva, ki jih v tem hitrem tempu današnjega življenja ljudje skoraj več ne opazijo.
Urška košir Portretna fotofrafija

Subtilni akti in zanimivi portreti

  • Urška bo na delavnici predstavila zakonitosti akta in portretne fotografije, uporabo naravne in umetne svetlobe, delo z modelom, pomen profesionalne maske in frizure, odnos fotografa z ekipo, pomen elementa ustvarjalnosti, predpriprave in postprodukcije.
Urška Košir fotografija
  • Urška Košir, 35, je uspešna slovenska fotografinja, prepoznavna po serijah portretov in aktov. Njene slike že 10 let krasijo mnoge naslovnice ter tiskane in spletne medije doma in v tujini. Od leta 2010 kot fotografinja sodeluje z revijo Playboy, njene fotografije so bile objavljene v edicijah širom sveta, večkrat v matični Ameriki. Urškine umetniške serije so dobre odzive požele tudi na natečajih, doma in v tujini. Na Trierenberg natečaju v Avstrij, je žirija dve fotografiji uvrstila med ‘Največje mojstrovine sveta za 2012’ za objavo v zbirateljski knjigi. Kot prva ženska fotografinja je 2015 ustvarila serijo erotičnih fotografij za slovito izdajo koledarja Colegium graphicum, ki se ga je prijela oznaka ‘slovenski Pirelli’. Urška je tudi avtorica in kreativna vodja večih samostojnih projektov in fotografskih razstav. Zadnji v seriji sta bili razstava 100 Obrazov Ljubljane in Naj nasmeh, prrva je v jeseni, druga pa poleti krasila odprto Galerijo Mestne občine Ljubljana na Krakovskem nasipu. V letu 2015 se je predstavila kot gostujoča umetnica na umetniškem sejmu v Berlinu, leto kasneje v Koelnu in Rotterdamu, v aprilu 2017 pa na Art Expo v New Yorku. V letošnjem letu je imela prvo umetniško razstavo na tujih tleh, njene slike so bile januarja in februarja razstavljene v galeriji Maringer, v Avstriji, v mestu St. Poelten, blizu Dunaja.
Tomo Jeseničnik

Oblikovanje svetlobe z lučmi

  • Na delavnici bo Tomo Jeseničnik, mojster obvladovanja svetlobe, udeležencem pokazal zakonitosti in raznolikosti svetlobnih virov, modifikatorjev in vsega, kar paše zraven. Hkrati bo predstavil tudi nekaj trikov za svetlobno čarobne posnetke.
  • Tomo Jeseničnik je svobodni fotograf, specializiran za oglaševalsko, portretno, korporativno, komercialno in still-life fotografijo ter fotografijo hrane. Njegove fotografije so bile doslej objavljene v več kot 120 slovenskih in tujih knjigah ter v več kot 140 revijah in časopisih širom sveta.